Елица е на 25 години родом от Каварна, живее и работи

...
Елица е на 25 години родом от Каварна, живее и работи
Коментари Харесай

Елица живее от 10 години във Варна и сега има нужда спешно от помощ

Елица е на 25 години родом от Каварна, живее и работи от близо 10 години във Варна развива се сполучливо в региона на осведомителните технологии – следва ѝ най-хубавото от живота. Историята стартира от невръстна детска възраст, когато след редица проучвания се открива съществуване на високо наличие на еритроцити в урината, а след това и протеинурия. Диагностицирана с хидронефроза, а във времето диагнозата се трансформира на IgA гломерулонефрит. Започва лекуване с медикаменти за кръвно налягане, защото те повлияват и на бъбреците. Първата бъбречна биопсия е през 2007-ма година в София, където се открива продължителен гломерулонефрит с минимални промени. До 2015 година е лекувана с имуносупресия и кортикостероиди, само че болестта прогресира.

Извършени са още две бъбречни биопсии в Турция, като след последната на 09.11.2023, седмица по-късно, на 17.11 излиза и тежкия резултат, че Елица се нуждае от незабавна бъбречна трансплантация, тъй като бъбреците ѝ са мощно повредени и напълно скоро ще спрат да работят.

В момента фамилията на Елица е в Турция и се организират в известна турска болница проучвания, които да потвърдят опцията бащата на Елица да е неин донор за бъбречна трансплантация. По информация от родителите на Ели, трансплантацията дружно с процедурите по-късно ще коства около 200 000 евро. Сумата е безпределно висока и непостижима за фамилията на младото момиче. Затова и Ели се обръща с зов за помощ и съпричастност към всички хора с опция да оказват помощ.

Този понеделник в формалната благотворителна страница във Фейсбук - Заедно за Ели тя написа:
 

Здравейте, другари

Днес от 7.15ч (6.15ч българско време) сме с татко ми в болничното заведение и прекосяваме редица проби и прегледи, нужни преди самата трансплантация. Утре ще стане ясно дали със здравословното положение на татко ми всичко е наред, с цел да стане мой донор.

Тук, все пак, което следва, се усещам спокойна и в сигурни ръце. Отношението е повече от ужасно и целият екип е грижлив.

За жал, обаче контузиите, омерзението, неприятното отношение, лекуване и крайните прогнози вид “до 40 по какъв начин ще изкараш с толкоз трансплантации; няма смисъл да се бориш ” от “светилата ” в българската нефрология се пробват леко да ме разклатят. НО… въпреки всичко, точно тези думи ме карат още повече да се боря с цялостни сили!

Благодаря Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) скъпи мои другари, че се интересувате непрекъснато от положението ми, че ме подкрепяте, помагате, чувате, разбирате, преживявате, плачете и се смеете с мен( сега по-рядко, само че не за дълго)!

Съпричастието към непознатата болежка е висша добродетел и се веселя, че обкръжението ми е такова! Пълно с хора с ГОЛЕМИ!

Бъдете здрави и благословени!

Дарителска сметка:

Банка: Postbank

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG07 BPBI 7938 4062 6303 01

Титуляр: Елица Емилова Томова

Можете като съображение да напишете “дарение ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР